top of page

Bryllupseksperten forklarer: Hvordan finne og velge deres stil og tema til bryllupet?

"Flere hundre brudepar søker råd hver eneste måned for å finne budsjettvennlige alternativer til alt som trengs til et bryllup; en liste som er alt annet enn kort.

Hvis du føler en blandet følelse av glede for den store dagen, med også bekymring for faktiske kostnader – har du kommet til riktig sted. Jeg heter Nina Andersen, bryllupsplanlegger i Prosjekt Bryllup, og jeg skal gi deg mine beste tips, triks og råd for et bryllup på budsjett, uten at du må gå for mye på akkord med drømmene for bryllupsdagen"

Bryllupseksperten forklarer: Hvordan finne og velge deres stil og tema til bryllupet?

Open menu
Ditt Bryllup
Show search form
BRYLLUPSPLANLEGGING
Bryllupseksperten forklarer: Hvordan finne og velge deres stil og tema til bryllupet?

Forsvinner du inn i en instagramvennlig Pinterestfest når du drømmer om ditt eget bryllup, på let etter deres stil og tema til bryllupet?

Det er du ikke alene om.

Instagram og Pinterest er to geniale kilder til inspirasjon, men ikke glem at det er deres eget bryllup som skal planlegges, og ikke et annet bryllup som skal kopieres.

Det aller viktigste er at deres stil skinner igjennom, og i denne artikkelen skal jeg guide jeg dere gjennom hvordan dere finner deres stil og tema til bryllupet.

a deres personlige stil skinne
Ikke tenk på budsjett i startfasen, men visualiser drømmene deres og samle dem. Tenk heller ikke på hva familie og venner kommer til å tenke. Drøm, tenk stort og tenk DERE!

Når dere lar deres personlige stil skinne vil ikke bare planleggingen være enklere, men også mer naturlig og personlig gjennom hele prosessen – mot det endelige resultatet: Bryllupsdagen ♥

La starten av planleggingen være preget av deres aller største drømmer.

Se for dere drømmebryllupet
Hva ser dere når dere tenker «drømmebryllup»? Her er et par spørsmål dere kan stille dere selv mens tankende buldrer rundt.

Stort bryllup med alle dere kjenner, lite bryllup med nære venner og familie, eller noe midt imellom?
Utendørs bryllup blant majestetiske fjellandskap, havnært blant bølgesus eller et mer klassisk og tradisjonelt bryllup inne?
Drømmer dere om et uforglemmelig bryllup i vårt vakre fedreland, eller et eksotisk destinasjonsbryllup?
Storslått og polert glam? Moderne, fresht og funky? Bakoverlent og «kom som du er»? Naturlig og idyllisk? Klassisk og tradisjonelt? Vintage romantikk? Bohemsk rustikk? Eller kanskje hjemmekoselig bakgårdsvibber?
Hvilken årstid? Vår, sommer, høst eller vinter?

Samle inspirasjon for å finne dere stil og tema til bryllupet
For å få en bedre idé av hva dere vil (og definitivt ikke vil), er det lurt å bruke litt tid på å sjekke bryllupsmagasiner, digitale bryllupsplattformer, blogger og andres ekte bryllup.

Dere kan også finne frem til de beste bryllupsfotografene i Norge; de har garantert knipset mange, inspirerende bryllup dere kan «stjele» gode ideer fra.

Se også gjerne til Australia – de ligger alltid litt foran, og stilmessig treffer det oss skandinavere svært godt. Og selvfølgelig Instagram og Pinterest.

Pinterest
Lag en eller flere inspirasjonstavler på Pinterest. F.eks.:

Dekorasjoner til vielse og fest
Brudekjole og tilbehør
Mat, drikke og dessert
Blomsteroppsats og buketter
Inspo til bryllupsfotograferingen
Å samle alle gode ideer på inspirasjonstavler på Pinterest er en av de beste måtene å holde alle de visuelle ideene organisert på.

Jeg har siden oppstarten som bryllupsplanlegger i 2012 brukt Pinterest aktivt med alle mine brudepar. Det er en genial plattform for å finne, samle og organisere det visuelle rundt bryllupet. Men for all del, husk å rydd opp i tavlene fra tid til annen slik at det harmonerer og faktisk viser det dere vil ha.


Hent inspirasjon fra Pinterest
Vil dere ikke at hele verden skal se hva dere planlegger? Kryss av for «secret board» på Pinterest slik at dere kan planlegge uforstyrret og uten å avsløre for mye rundt bryllupet før selve dagen.
Foto: Skjermbilde av Pinterest på søkeord «wedding».


Fancy, casual eller noe imellom?
Tenker du at «ingenting er for mye» når du tenker på gjestenes kjoler til bryllupet og dresscoden? At du vil at alt skal være perfekt, fab og fancy? Eller vil du ha det mer avslappet, med uformelle seating-stasjoner?

Stemningen i bryllupet skal bygge oppunder deres visjon om stil. Et strandbryllup har en mer laid back vibe, mens en stor sal med lysekroner og bankettoppsett er et mer klassisk og elegant bryllup.

Det aller viktigste er at deres personlige stil, det som beskriver dere som et par, blir hentet frem i atmosfæren i bryllupet.

Når dere har funnet ut hva dere vil ha, bruk den stilen gjennom hele bryllupet – fra trykksaker til bryllupsdekor.


Konkretiser og spesifiser de store tankene
Jo mer dere klarer å spesifisere stilen deres, jo enklere vil det være å bestemme dere for detaljer og å gjøre om ideene til virkelighet.

Jo strammere tema, jo bedre.

I stedet for å bestemme dere for «bare» glam, bestem dere for hvilken type glam. F.eks. om det er Art Deco Glam eller Old Hollywood Glam.

Men ikke heng dere for mye opp i ordet tema. Når jeg skriver tema sier jeg ikke at alle må ha et tema – langt ifra. Bare sørg for å samle de elementene og det uttrykket dere ønsker – og pass på at elementene harmonerer godt og representerer dere.

NB: Vær litt forsiktig. Ikke gå for for mange ideer. Kanskje du som brud er den håpløse romantikeren som drømmer om et franskinspirert bryllup på en parisisk chateau – med et hint av 20-tallets Hollywood Glam? Og brudgommen er en adrenalinsøkende villbass som elsker standup, big wave surfing og motorcross?

Å skulle prøve å kombinere for mange elementer kan bli litt mye. Gjør deres beste for å inngå et kompromiss om én stil og hold dere til den. Men for all del, bruk pinterest for alt det er verdt. Søk etter inspirasjon til begge typer tema, se om dere kan finne et krysningspunkt og lag deres egen stil og tema til bryllupet.


Finn deres farger
Farger er en faktor som fører bryllupselementene sammen – fra invitasjonene dere sender, til bryllupet, dekorasjonene og blomsteroppsatsene.

Det første tipset jeg har er å finne én hovedfarge og én tilleggsfarge, eller to like dominerende farger som komplimenterer hverandre for å få en deilig kontrast. Dere kan f.eks. se på fargeprøvene til Jotun, eller igjen, bruke Pinterest og søke på «color palette wedding». Der finner dere mye lekkert.

Men ikke føl at dere må begrense dere til to farger. Å legge til flere farger eller metalliske elementer i paletten deres er opp til dere. Det er ingen regler her.

Om dere vil at det skal se «tilfeldig» ut, hold på et av mine favorittord når det kommer til bryllupsdekorasjon – Planlagt Tilfeldighet. Så lenge det ligger en plan og én tanke (eller tusen) bak, kan dere få det «tilfeldige» til å se helt fantastisk ut!


Signaturelement
Et signaturelement er en liten detalj som fletter stil og tema til bryllupet sammen. Det kan f.eks. være et mønster, en form eller et insignia som formidler deres stil (monogram, familievåpen. ol).

Uansett hva dere velger bør det styrke den stemningen dere ønsker å skape. Ikke overbruk motivet, men kanskje 4-5 steder i løpet av hele bryllupet.

Ikke glem stemningen
Når dere planlegger, husk at stil og temaet til bryllupet påvirker den visuelle delen, men det er også med på å sette stemningen.

Et bryllup i en ballsal med lysekroner og blank parkett skaper en mer høytidelig stemning som stiller krav til gjestene og kutyme, enn et bryllup på en beachclub hvor gjestene kaster skoene utover kvelden og drikker øl fra flaska.

Uansett hvilken beskrivelse som passer best til dere som par, er en fantastisk beskrivelse av deres stil og tema – så lenge dere finner DERES stil og tema til bryllupet. Når deres unike personlighet skinner igjennom vil bryllupet skille seg ut og bli det dere drømmer om at det skal være.

Uansett hvilken stil dere ønsker – bryllupet deres skal være tidenes fest og feiring av deres kjærlighet! Den type fest dere ønsker, og den får dere enklere når dere har satt stil og stemning som harmonerer med hvem dere er og deres personlighet.

Perfekt harmoni, akkurat som dere to
Dere kan lete gjennom utallige nettsider, instagram-kontoer og Pinterest Boards for å hente inspirasjon. Men det viktigste er at temaet skal representere deres smak, med elementer som sier noe om hvem dere er. Over alt annet bør det reflektere dere som par. Alle detaljer bør gå sammen i perfekt harmoni, akkurat som dere to.

Lykke til og kos dere masse med planleggingen av livets fest!Tekst: Nina Andersen @prosjektbryllup
Foto: Camilla Andersen v. @millifoto_wedding / Pinterest

bottom of page