top of page

Bryllupseksperten: 9 tips til underholdning i bryllupet som sørger for at gjestene aldri kjeder seg

"Drømmer du om at bryllupsfesten blir en morsom affære som både du og gjestene alltid vil tenke tilbake på med et stort smil, men sliter litt med å finne ut hva som egner seg best til underholdning i bryllupet?

I tillegg til gode drinker, en spilleliste som gjør at det rister i rockefoten og et måltid som tilfredsstiller smaksløkene, ønsker mange brudepar å tilføre festen noen stemningsfulle aktiviteter, underholdningsinnslag eller morsomme spill og konkurranser.

Underholdning kommer i mange ulike former og varianter, og her får du flere gode tips og råd, og en liste over unike måter å sørge for at gjestene aldri kjeder seg i ditt bryllup."

Bryllupseksperten: 9 tips til underholdning i bryllupet som sørger for at gjestene aldri kjeder seg

Drømmer du om at bryllupsfesten blir en morsom affære som både du og gjestene alltid vil tenke tilbake på med et stort smil, men sliter litt med å finne ut hva som egner seg best til underholdning i bryllupet?

I tillegg til gode drinker, en spilleliste som gjør at det rister i rockefoten og et måltid som tilfredsstiller smaksløkene, ønsker mange brudepar å tilføre festen noen stemningsfulle aktiviteter, underholdningsinnslag eller morsomme spill og konkurranser.

Underholdning kommer i mange ulike former og varianter, og her får du flere gode tips og råd, og en liste over unike måter å sørge for at gjestene aldri kjeder seg i ditt bryllup.

Budsjett er en faktor
Å booke et band eller en strykekvartett kan fort koste 30.000,- og oppover. Er budsjettet stramt ligger kanskje ikke dette på toppen av listen over prioriteringer – i så tilfelle kan det være rimeligere å gå for en DJ.

Når det er sagt, om du skal booke en DJ til festen, ser du raskt at de ofte inkluderer vielse i pakkene sine (med en liten ekstra kostnad). Da settes det opp lydutstyr rundt i rommet som sørger for gode musikalske overganger.

Og husk, når du booker en musiker (eller flere) tenk på hvordan du kan bruke musikeren gjennom dagen. De tar en pris for å møte opp og spille f.eks. 5 låter (15-20 min). Utover dette vil sannsynligvis ikke prisen doble seg pr. time, der kan dere bli enige om en pakke for flere timer. For musikeren er det ofte en grei løsning å ha alle/flere av dagens oppdrag på samme lokasjon.

Dere må også ta med lydanlegg i beregningen. Om dere tenker: «Vi gjør det billig og kjører vår egen Spotify-liste hele dagen og kvelden,» finn ut om det er et anlegg i lokalet. Trenger dere å leie? Hva koster det? Hvor enkelt er det å sette opp, koble opp og å styre? Kanskje går det opp i opp med å booke en DJ som kommer med eget utstyr? Kommer DJen tidligere for å rigge opp kan dere kan komme til en enighet om at dere får bruke mikrofon og lydutstyr under talene – om det er behov for det. Og jeg kan love dere en lavere puls under bryllupsdagen. Jo mer dere kan delegere bort, jo mindre trenger dere å tenke på og stresse over.

Er budsjettet romslig?
Da vil jeg anbefale å ta kontakt med et agentur. Selv har jeg et fast agentur jeg jobber med i Oslo. De har flere artister, DJs, band og lydteknikere i sitt team. Gi agenturet beskjed om hva du ser for deg og hvilken stemning du ønsker, deretter setter de sammen en god pakke for deg – fra start til slutt. Da trenger du ikke å ofre en tanke til lyd, lys og musikk. Det er bare danse inn i natten.

Ved romslig budsjett – kjør full fres på underholdning i bryllupet!
Om dere klarer det vil jeg absolutt anbefale å prioritere underholdning i bryllupet. Det er veldig stemningsgivende og det gir en god dynamisk flyt under bryllupsfeiringen. I et av mine tidligere bryllup hadde vi gospelkor og en visesanger i vielsen. Når gjestene ankom stedet for festen ble de møtt av et jazzband til aperitiffen. Deretter kom et storband kom på og spilte når middagen var over og DJen gikk på etter kakeskjæring. Her var underholdningsbudsjettet svært romslig, men gurimalla så flott det ble! Jeg heier stort på så mye live-underholdning og dyktige DJ’s som overhodet mulig. Men som med alt annet bunner det ut i et kostnadsspørsmål til slutt. Og selvfølgelig kan du lage et uforglemmelig og flott bryllup med et mindre budsjett.

Vær obs på musikerens vilkår
En liten obs når dere skal booke musikere; de har ofte en liste med «raider» og behov dere må være klar over og sørge for er i orden. De kan ha andre vilkår for å opptre ute, om været blir dårlig osv. Pass på at alt dette er snakket om, avtalt og skrevet ned før dere tar fatt på kontrakten.

Som fersk planlegger i 2013 fikk jeg virkelig oppleve hvor viktig dette er. Vi hadde booket et storband med 17 personer, de hadde i sin raider at de skulle serveres mat backstage før de gikk på. Det hadde ikke jeg fått med meg og endte opp med å ta en kjapp takeaway order for hele bandet som ble mette og fornøyde. Den smellen har jeg ikke gått på igjen. Men tenk om dere, uten en planlegger til å ordne opp glipper på noe slikt – ikke like lett å fikse fort. Så obs. obs. Følg med.

Når DJ’en ber om champagne på mixebordet og duk som ikke går til gulvet så skoene synes – selvfølgelig får hun det ♥

Maria Mohns eksperttips til underholdning i bryllupet
Maria Mohn er en vokalist jeg har jobbet mye med på mine bryllup opp gjennom årene, og dette er hennes beste råd til å velge underholdning: Når dere skal velge musikk til vielse og fest – velg profesjonelle musikere, og vær ute i god tid med å booke rett artist!

Om dere er usikre på repertoar-valgene kan en profesjonell utøver hjelpe dere med gode forslag.

I kirken finnes stort sett alt av utstyr som trengs, men som regel er det ikke lyd- og lysutstyr i selskapslokalet. Riktig belysning gjør mye for stemningen; et band i mørket er ikke like fett som et i godt scenelys.Tekst: Nina Andersen, @prosjektbryllup, & Linn-Eva Sørlie
Foto: Nolita Studio, @nolita_studio

bottom of page